tiistai 28. tammikuuta 2014

Ystävänä lateksiallergikko


Lateksiallergikon ystävänä oleminen ei ole aina täysin mutkatonta.
Lahjoja hankittaessa täytyy aina pitää mielessä ettei osta mitään, mistä ystävä voisi saada kohtauksen. Samalla pääsee piinaamaan asiakaspalvelijoita vakiokysymyksellä ”Onko tässä luonnonkumia?” ja pääsee samalla astumaan itse allergikon saappaisiin. Asiakaspalvelijoiden reaktiot kysymykseen ovat yleensä kahdenlaisia, joko asiasta tiedetään (harvinaista) tai sitten ei tiedetä asiasta mitään ja kaupan päälle saatat vielä saada hulluksi leimaavan katseen.

Mikäli olet saanut jälkimäisen kohtelun, joudut selittämään mistä oikein on kysymys. ”Ystävälläni on lateksiallergia, hän voi joutua pahan allergisen reaktion takia sairaalaan tai jopa kuolla. Joten tuotteessa EI saa olla kumia” tämän jälkeen yleensä saat asianmukaisen kohtelun. Tosin välillä tuntuu että osa ihmisistä ei usko, välillä voi kuulla jopa pientä naurua.

Kysyin kerran sähköpostilla Brandoksen asiakaspalvelusta mitä vedenpitäviä saappaita lateksiallergiselle voisi suositella. Vastaus oli lyhyt ja ytimekäs.
”Kävisikö sinun ystävälle Crocs -saappaat, artikkelinumero: 28666 ja 28668?
Ne ovat valmistettu synteettisestä materiaalista (Croslite-materiaalista).”
Selvä se, ja sitten googlaamaan mistä tämä Croslite materiaali sitten on?

“CrosliteTM on patentoitu Closed Cell Resin (PCCR) -materiaali, joka EI ole muovia EIKÄ kumia. CrosliteTM PCCR on umpisoluinen ja hajuja eliminoiva materiaali. Se on ainutlaatuinen iskuja vaimentava hartsipitoinen materiaali, joka on kehitetty maksimoimaan iskunvaimennus.” (Lähde: www.crocs.fi)
Ennen kuin lähdin tilaamaan jalkineita kysyn vielä ystävältäni mitä mieltä hän on Crocseista. Hän kertoi käyttäneensä niitä eräässä työpaikassa työjalkineina ja saaneensa niistä lievää ihottumaa. Eli, tästä voimme päätellä että Crocseissa on jonkinlaista kumiseosvalmistetta. Tavallaan ymmärrän miksi tämän synteettisen ihmeseoksen tarkkaa kaavaa ei paljasteta, bisnessalaisuus. Mutta jonain päivänä se selviää. 

Kuva: Natural Rezources
 ~ Allergikon lähiystävä, Anne 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti