maanantai 17. maaliskuuta 2014

Lateksittomat kondomit

Seuraava teksti tulee sisäistämään yksityiskohtaisia asioita liittyen ehkäisyyn. Teitä on varoitettu. :)

Tämä on yksi tärkeimmistä aiheista kumiallergisen elämässä. Ehkäisykeinot tuntuvat olevan vähissä, jos ei halua kemiallisia aineita kroppaansa (esim. ehkäisykapseli, pillerit, ehkäisyrengas...).

Suomen markkinoilla on minun tietääkseni kahta eri lateksitonta kondomimerkkiä tällä hetkellä. Toinen on Durex Avanti Ultima ja toinen rfsu Naked.

 Pikainen googletus asian varmistamiseksi kertoi myös Pasante Sensiva ja Manix Sky -nimisistä kondomeista. Kahdesta jälkimmäisestä minulla ei ole kokemusta, joten käsittelen vain ne kaksi, jotka ovat tuttuja.

Manix Sky ja muita lateksittomia kondomeita löytyi yhtäkkiä yllättävän paljon tietoa.


Tutkikaamme ensin Durexia. Ensimmäinen linkki googlesta apteekin sivuilta antaa tällaisen kuvauksen

"Durex Avanti Ultima -kondomit on valmistettu uudenlaisesta, lateksittomasta materiaalista (synteettinen polyisopreeni), joten niitä voivat käyttää myös henkilöt, jotka ovat allergisia luonnonkumin lateksiproteiinille. Kondomi on erittäin pehmeä ja joustava, väritön, muotoiltu, liukastettu ja siinä on säiliö. Easy-muotoilun ansiosta kondomi on helpompi asettaa paikalle ja se tuntuu paremmalta.
Älä käytä kondomin kanssa öljypohjaisia liukasteita, koska ne voivat vahingoittaa kondomia."

Paketin omassa tuote-esitteessä ja muistaakseni takanannessa lukee, että kaikkein herkimmät voivat saada silti allergiaoireita. Itseni kohdalla nämä eivät vain jääneet allergiaoireisiin, vaan saan ihan anafylaktisen shokin tästä Durexin tuotteesta. Mene ja tiedä miksi. Viimeisin kerta kun olin tämän kondomin kanssa tekemisissä oli gynekologilla, joka laittoi ultrauslaitteeseen tuon kondomin... Sain anafylaktisen reaktion ja jouduin sairaalaan tiputukseen, sekä minuun piikitettiin adrenaliinia ja kortisonia.

Se, että itse sain tästä tuotteesta allergiareaktion ei tarkoita, että joku toinen saisi.

Tutkikaamme seuraavaksi rfsu Naked. Yrityksen sivuilta napsaistu tieto sanoo näin:

"Useimmat markkinoilla olevista kondomeista on valmistettu lateksista. Lateksi sisältää proteiineja, joille jotkut ihmiset ovat allergisia. Lateksiallergiasta kärsiville suositellaan muovista valmistettuja kondomeja. Muovikondomit eivät ole yhtä joustavia kuin kumikondomit, mutta ne ovat usein hieman leveämpiä, joten ne mahtuvat kyllä päälle. Muovikondomit ovat hieman ohuempia kuin kumikondomit, ja muovi johtaa lämpöä, minkä sanotaan lisäävän nautintoa. Muovikondomit ovat kalliimpia kuin tavalliset kondomit. Ne myös rapisevat hieman. RFSU:n lateksittomien kondomien nimi on Naked."


 rfsu Naked -kondomi taas ei aiheuta minulle minkäänlaisia reaktioita. Itselleni se oli ihan jees, mutta ongelmaksi muodostui niiden paikoiltaan lähtö. Tähän en pureudu sen enempää.Tähän lopetan tämän päivityksen. Mutta pitäkää mielessä kanssa-allergikot ja ihmiset, jotka olette heidän kanssa tekemisissään, että kirjoitan omista kokemuksistani ja joskus yleistän, mutta allergiareaktiot ja -oireet ovat aina yksilöllisiä.

Mukavaa viikon alkua kaikille!

~Hanna 

1 kommentti:

  1. Kokeiltu: rfsu So sensitive non latex, jota myy ihan oma lähisupermarket. Wau! Yksittäispakattu hieman huvittaviin hotellien aamiaispöydistä tuttujen annoshillopakkausten näköisiin pakkauksiin.

    Ei lateksiallergian oireita näistä, mutta samankaltaisia "luisumisongelmia" myös meillä.

    nm. Kaatakaa kumipuut

    VastaaPoista