keskiviikko 2. huhtikuuta 2014

Tietokonehiiret ja hiirimatot

Pitkästä aikaa taas päivitys! Eräs peli nimeltä Diablo III on vienyt vähän aikaa, mutta siitä saakin loistavasti siirryttyä seuraavaan aiheeseen, eli tietokonehiiriin ja hiirimattoihin.

Monta kertaa olen kuullut sanottavan allergiasta mainitessani, ettei siitä olla kuultu ikinä. Vielä useammin kuulen, ettei ole tullut ajatelleeksi, että jossain voisi olla lateksia. Kuten esimerkiksi tietokonehiirten rullissa ja hiirimatoissa.

Niissä voi olla lateksia, mutta asiasta en voi sanoa mitään suurella varmuudella. Itselläni on tällainen Microsoft Sidewinder -pelihiiri, jonka hankin vain sen takia, ettei siinä ollut kumirullaa. Kumirullan sijaan se on kovaa muovia. Tämä on ehdottomasti myös paras hiiri, jota olen koskaan käyttänyt. 


Lähetin aikoinaan sähköpostia niin Microsoftille, kuin Logitechille ja Microsoft vastasi silloin, että tuo hiiri on varmasti ainoa kumiton. Heidän maahantuojansakkaan ei tiennyt onko niissä rullissa lateksia vai ei.

Logitech ei koskaan vastannut. 

Tämä on jo toinen tätä mallia oleva hiiri, jonka olen hankkinut. Edellinen lensi yhden kerran liikaa lattialle. Toisaalta, se oli siinä vaiheessa jo monta vuotta vanha. Suomesta en hevillä meinannut löytää uutta tällaista alle 50€, joten apuun tuli eBay. Tästä hiirestä on tehty uusia "sukupolvia", mutta niiden rullat eivät olekkaan muovia, vaan taas jotain epämääräistä pehmeää materiaalia, josta ei voi tietää mitä siinä on. Tuoteselosteet kunniaan! Paitsi ettei lateksia koskaan ole mainittu tuoteselosteessa vaikka sitä siinä olisi.

Hiirimattoja en olekkaan käyttänyt sen jälkeen, kun yhdestä sain kyläillessäni allergiakohtauksen. Tämä hiiri toimii loistavasti ihan pöydän pintaakin vasten. Ongelma ratkaistu. 


ps. blogilla on ollut hyvän aikaa oma ryhmä Facebookissa, johon voit linkata itsesi tästä: https://www.facebook.com/kumipuunvarjo2 kommenttia:

  1. Voi *!#¤ eipä ole tullut mieleen! Tämänkö takia etusormeni iho on jatkuvasti ihan ruvella (ja keskisormen, jota käytän kun etusormeen sattuu liikaa). Ilmeisesti lateksia tai käyttöä on sen verran vähän, että kunnon reaktiota ei tule ja olen kuvitellut syyksi nikkeliä. Sen olemassa olon voi sentään testata apteekista saatavalla pikatestillä. Koskakohan saataisiin samanlainen lateksille...

    nm. Kaatakaa kumipuut

    VastaaPoista
  2. Joo mä tulin muutaman kerran jälkeen tohon tulokseen. Aikoinaan Logitech ei vastannut mulle tuotteistaan mitään (meilitse) ja Microsoft ei tiennyt onko niiden tuotteissa lateksia :D Noista kyllä on toisaalta jo aika monta vuotta.

    VastaaPoista