maanantai 21. heinäkuuta 2014

Robin Hoodin jalanjäljillä

Heipparallaa ja kesähelteitä!

Kesä on kivaa, metsä on kivaa, uiminen on kivaa, mutta liika kuumuus ei ole. Onneksi niinä kahtena päivänä kun pääsin kokeilemaan jousiammuntaa ei auringosta ollut tietoakaan. :D Ensimmäisenä tiistaina, kun kävin kokeilemassa kesäkuussa, satoi urakalla ja viikkoa myöhemmin oli pilvistä.

Ensimmäisellä kerralla mukaani lähti ystäväni Minttu, joka sai luvan toimia henkisen tuen lisäksi virallisena kumitunnistimenani. Olin kyllä puhunut toisen ystäväni, Suvin, kanssa, että onkohan noissa jousiammuntavehkeissä kumisia osia. Suvi kaivoi sitten oman jousensa ja nuolensa esille ja sanoi, että yhdessä kohdassa saattaa olla, mutta ei voi olla varma onko se luonnon- vai kumikemikaalikumia. Olihan siellä sitten kuminauhat käsisuojassa, joten jätin sen ensimmäisellä kerralla pois.

Kuva jousista ja niiden telineestä

Musta kuminen kohta lähempänä tarkastelussa

Kyynärvarsisuojat pysyivät kuminauhoilla kiinni

Toisella kertaa, kun kävin jousiampumassa, varustauduin vanhalla ratsastustakillani ja laitoin (ylläolevan) kyynärvarsisuojan sen hihan päälle. Kyseinen ratsastustakki oli läpipääsemätöntä ja vettä pitävää materiaalia, joten uskaltauduin tekemään näin. Ensimmäisestä kerrasta ei tosin tullut mainitsemisen arvoisia ihottumia tai muita, joten mysteeriksi jäi onko näissä lateksia. Totta kai olin myös todella varovainen kun nahkahanskat unohtui kotia. 

Pitkät nuolet pitkille, lyhyet lyhyille :D 

 Nahkalaput suojasivat sormia. 


Jousiammunta oli todella kivaa, onnistuin jopa osumaan keskelle! Tuli myös huomattua, että uudet silmälasit tulisivat tarpeen. Eri jousiammuntaseurat tarjoavat mahdollisuuksia päästä kokeilemaan jousimmuntaa, mutta tämä on hyvin suosittua hommaa ja paikat ovat moneksi kuukaudeksi buukattu. Meillä oli mukava miesohjaaja (jonka nimeä en muista, koska huono nimimuisti...).

Helsingin jousiammuntaseurat löytyvät tästä linkistä www.helsinginjousiammuntapiiri.fi

Nämä kaksi kokeilukertaa tarjosi Jousiammuntaseura Robin Hood  (<-- linkki)


Tässä vielä kauniisti loppuun Mintun ottama kuva meistä kauniista ensikertalaisista jännittämässä jousia ja tähtäilemässä maaleja! Kuva on otettu kännykällä, joten laatu ei päätä huimaa. Olen kiltti ja annan teille kaksi arvausta allekirjoittaneen henkilöllisyydestä. :D


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti