maanantai 9. helmikuuta 2015

Kuukuppi

Heippa!

Muutamia vuosia sitten tutustuin puolivahingossa tuotteeseen nimeltä kuukuppi. En muista enää oliko tämä blogin kautta vai joku mainos jossain, mutta tutkin asiaa hitusen. Tuolloin netistä löytämäni kuukupit maksoivat n. 50 € luokkaa ja muistaakseni ei ollut erillistä mainintaa sisälsikö tuote lateksia. Meilasinkin asiasta yhdelle kaupalle ja sieltä vastattiin niiden olevan tehty lääkesilikonista.  Kuva lainattu Ruohonjuuren sivuilta


Viime vuonna aloin taas pohtimaan kuukuppia, koska omat kuukautiseni ovat niin epäsäännölliset ja runsaat. Markkinoilla on myös nykyään side, joka maatuu ja on ympäristöystävällisempi, mutta jos niitä ei ollut saatavila piti ostaa muita merkkejä. Laskeskelin paljonko rahaa näihin meni ja summa oli turhankin iso, puhumattaaan jätteen muovijätteen määrästä. Siinä vaiheessa Alle 30€ kuukupista tuntuu todella vähältä.

Tutkittuani hieman Ruohonjuuren nettisivuja päätin käydä Kampin liikkeestä ostamassa itselleni kuukupin. Niitä oli jopa eri värisinä! :D Oma elämäni on helpottunut niin paljon, etten ole kyllä katunut päivääkään sen ostoa. <3

Voit lukea Ruohonjuuren tuoteselosteen nettisivuilta tästä linkistä ---> Ruohonjuuren kuukuppi

Olen myös tykännyt käyttää kuukupille tarkoitettua pesunestettä. Lempi-pesuneste on hyvin miedosti hajustettu, mutta vaikka olen hajusteallergikko ei se omaan nenääni haittaa yhtään.Kuva lainattu Ruohonjuuren sivuiltaMikäli siis tällaisten käyttö ei ällötä niin suosittelen tuotetta oikein lämpimästi. Hyvin hoidettuna (mielellään kuukautisten jälkeen vedessä keittämällä/desinfioimalla) ja säilytettynä sen käyttöikä on yleensä 5 vuotta. Omaan korvaani tämä kuulostaa suurelta rahansäästöltä ja muovijätteen merkittävältä vähenemiseltä. Ällömakea kuukautishaju ei vaivaa, ei tarvitse murehtia riittävätkö kaapissa olevat siteet tai riittävätkö rahat sidepakettiin, mihin roskikseen laittaa sidejäte, jne.


Hyvät myöhäiset vuodentoivotukset kaikille!


~Hanna

2 kommenttia:

 1. Hei!
  Oli ihanaa löytää blogisi, en siis olekaan ainoa kumiallerginen.
  Kiva että jaksat kirjoittaa asiasta.

  Uusi lukija B-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei!

   Et tosiaan! :) Pitkään painin itsekseni tämän kanssa ja leikin ajatuksella blogista muutaman vuoden. Kaipasin kohtalotovereita ja kanavaa mihin voisi jakaa tietoa helpottamaan elämää ja ilokseni se on auttanut! :)

   ~Hanna

   Poista