torstai 9. huhtikuuta 2015

Suihkujen vaarallisuudesta

Heippa!

Meillä oli kerran elämää suurempi mysteeri asuessamme ystävineni rivitaloneliössä opiskellessamme Limingan taidekoulussa. Sen nimi oli suihku. Vain pari hassua minuuttia suihkun alla ja olin kipeän punaisen ihottuman peitossa päästä varpaisiin. Eikä hajuakaan mistä tämä johtui. Noin kahden kilometrin päässä sijaitsevassa toisessa talossa suihkun kanssa ei ollut mitään ongelmaa, joten arvelimme tämän johtuvan putkistosta. Sinänsä jännä mysteeri, koska en minä ennen ollut saanut vedestä tai putkista ihottumaa. Vesiallergiako tässä nyt oli iskenyt??? Kun näitä ihottumia alkoi olemaan säännöllisesti koko ajan ja näytin jatkuvasti kävelevältä muumion raadolta sain lähetteen Oulun yliopistolliseen sairaalaan ja päädyin valohoitoon. Se oli melkein kuin solariumi, mutta suunniteltu rauhoittamaan ihoa ja antamaan sille jotain tarvittavia asioita parantumiseksi. Rakastin sitä vehjettä. Keskellä Pohjois-Suomen kylmää talvea oli ihana maata hetken kapselissa ja lämmetä luita ja ytimiä myöten. Tämä myöskin auttoi ihoni kuntoa todella paljon.

Mysteeri unohtui ja jäi sinne asuntoon, kunnes nykyisessä Helsingin kämpässäni tapahtui putkiremontti. Toisella suihkukerralla upouutukaisuuttaan kiiltelevässä suihkussani ihottumaa saatuani olin suhteellisen järkyttynyt. Mikä oli muuttunut niin paljon? Soitin isännöitsijälle ja remppafirmaan, josta jälkimmäinen osasi antaa jonkinlaisen vastauksen: suihkunkahvan sisällä on kumisilikoniseos, joka pyörii ja estää kalkkeutumista. Jaa että mitä? Yllättäen kukaan ei halunnut ottaa vastuuta tästä tapahtumasta, joka aiheutti minulle terveyskeskusreissun ja useamman sairaspäivän. En jaksanut välittää aiheesta sen enempää, mutta äitini marssi samana päivänä töistään rautakauppaan hakemaan sellaisen suihkukahvan, ettei se aiheuta ongelmia minulle.

Vastaus oli siis tämä Oras Apollo -merkkinen suihkukahva. Ei mitään ylimääräistä, ei edes sitä kumisilikonisuojajuttua tuon sisällä (äitini pyysi myyjää kiertämään tuon auki ja tarkistamaan, ihana äiti <3). Hinta oli muistaakseni jotain 15 euron luokkaa, joka on aika halpa henkivakuutuksesta. Koska asun vuokralla niin vanha suihkunkahva on muovipussissa tallella ja se vaihdetaan sitten pois muuttaessa takaisin.

Tähän ongelmaan oli helppo ratkaisu, mutta todistaa ennen kaikkea sen, ettei tavallinen ihminen yksinkertaisesti voi tietää missä kaikessa on lateksia ja mitä kaikkea pitäisi tulla ajatelleeksi. Kaikkea ei voi ennakoida.


Monet ystäväni ja tuttuni saattavat pahoitella hurjasti ja saada huonon omantunnon, jos he eivät ole tulleet ajatelleeksi missä kaikessa on lateksia tai unohtavat hiusponnarin pöydälle. Tähän minulla on vain yksi neuvo annettavaksi, älkää stressatko. Edes minä en tiedä missä kaikessa on lateksia. Omat vanhempani unohtavat sen joskus, minäkin unohdan koko allergian joskus! Tottakai olen kehittänyt varotoimenpiteitä ja rutiineja tämän allergian kanssa, mutta en todellakaan oleta kenenkään muistavan allergiaani 24/7.

Hyvänä esimerkkinä onkin ystäväporukan kanssa saunominen, joka omalta osaltani päättyi lyhyeen kun sain suihkusta ihottumaa. Yleensä en saa käsisuihkuista oireita, joten sellaisellakin voi yrittää peseytyä. Toinen hyvä esimerkki ollessani ystäväni koiravahtina Lahdessa. Kyseinen ystävä taisi jopa tietää siellä suihkunkahvassa olevan sellainen pyörivä kalkkeutumisenestoasia, joten suihkussa käyminen tapahtui alahanasta vettä valuttamalla ja käsipyyhkeen kanssa. Onneksi voi peseytyä monella tapaa!

Kuten sanoin, kaikkea ei voi ennakoida, joten älkää stressatko! :)Mukavaa alkanutta kevättä! Toivotaan myös, että siitepölyt pysyvät siedettävissä määrissä!

~Hanna2 kommenttia:

 1. Hei!

  Pakko kysyä näin myös kumiallergisena. Aiheuttaako sinulle sinisen väriset vaatteet mitään oireita? Itse olen huomannut et jokin niissä ärsyttää ja esimerkiksi käyttämäni tummansininen huivi on aiheuttanut kauhean allergian kaulaani. Kesti vaan kauan ennen kuin tajusin mistä johtui. B-(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heips!

   Ei kyllä sininen tee mitään O.o Onko se huivin kangas venyvää materiaalia..? Ettei kankaan joukossa ole kumia tai mitään? Onhan noita värejä tutkittu sen verran, että jotkut värit aiheuttavat enemmän allergiaa kuin toiset. Musta on kaikista allergisoivin. Mene ja tiedä sitten onko siinä käytetty mitä...

   mutta en kyllä osaa sanoa ikävä kyllä :( Juuri tällaisten ihme mysteerien takia tämän blogin perustin, että voi sitten yhdessä ihmetellä ja jakaa vinkkejä.

   Poista