maanantai 25. huhtikuuta 2016

Miksi käytän invavessaa?

Tämä on hyvä kysymys näin maanantaille. Minulla ei ole invakorttia tai sellaiseksi luokiteltavaa tilaa, jotta minulla olisi "lupa" käyttää invavessaa. Käytän niitä silti, koska niissä on lavuaari mitä koppivessoissa ei aina ole. Miksi lavuaari vessan vieressä on tärkeä? No siksi, että sen avulla voi kostuttaa mytyn vessapaperia ja putsata wc-pöntön renkaan. Miksi tehdä näin? Bakteerikammo? Ei, vaan siksi, koska ihmiset käyttävät alusvaatteita, joissa voi olla lateksia. Allergeenit jäävät renkaaseen ja siirtyvät siinä istumalla eteenpäin. Tottakai voisin ottaa märkää paperia mukaan vessan ulkopuolelta, mutta aina tämä ei ole mahdollista nykyaikana. Joissain vessoissa on ilmapuhaltimet tai pyyherullakoneasiamikälie. Ees taas ramppaaminen hakemassa ensin paperia vessasta ja sitten kostuttamalla se  taas on ikävää jonotustilanteissa.
Aina voi tietenkin kikkailla ja kyykkäillä pöntön yläpuolella (jalat lattialla tietenkin), mutta aina tämä ei ole vaihtoehto.

Vaateteollisuudessa on sellainen hauska pieni yksityiskohta, jota ei saa tietää kuin puskaradion kautta. Mikäli vaatteessa on jotain ainetta/materiaalia alle 1%, sitä ei tarvitse mainita. Tämän olen kuullut nyt pari kertaa eri kauppojen myyjiltä miettiessämme tuotteen kumittomuutta. Lateksille vähän herkkien ihmisten reaktiomahdollisuudesta en tiedä, mutta itselleni tuokin riittää iho-oireisiin. Hauskaa!

Tietenkin invavessat pitäisi jättää niille, jotka niitä eniten tarvitsevat. Teinilaumallinen tyttöjä ei todellakaan tarvitse invavessaa, mutta kaikkien syy käyttää kyseistä vessaa ei ole näkyvä. Kaikkia päällisin puolin terveiltä näyttäviä ihmisiä ei tarvitse mulkoilla pahasti tai heittää ikävää kommentia perään. Aina voi tietenkin kysyä, mutta on ihmisestä itsestään kiinni haluaako hän vastata. Mikäli sieltä invavessasta tulee sinitukkainen nuori nainen, se voi olla minä! :DHyvää viikon alkua! Toivottavasti sade pitää katupölyn kivasti maassa, ettei se pääse kerääntymään keuhkoihin!


~Hanna
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti